Het genezingsproces

Doordat PMU zeer oppervlakkig wordt gepigmenteerd vervaagt het na verloop van tijd.
Dit komt doordat de bovenste laag van de huid zich constant vernieuwt.

5 tot 10 dagen na de behandeling wordt de pigmentatie lichter van kleur, 'de korstjes laten los'.
Sommige mensen hebben nauwelijks kleurafstoot en bij anderen is dit soms meer dan 50% van de gekozen kleur.
Dit kan te maken hebben met aanleg, een dunne huid, veel roken en alcohol- of medicijngebruik of verkeerde nazorg.
Ook wanneer de huid veel bloedt tijdens de behandeling, pakt het pigment minder goed.

Bij het zetten van wenkbrauwen is het resultaat bij 4 op de 10  behandelingen in 1x goed en dit betekent dat bij 6 van de 10 behandelingen een 2e behandeling nodig is om de puntjes op de ' i ' te zetten. Zeer zelden gebeurt het dat er een 3e behandeling nodig is om de kleur optimaal te maken.

Het zetten van een eyeliner gebeurt met vaste pigmenten. Het bijwerken ligt hierbij gemiddeld op 2 van de 10 klanten. Dit is vaak afhankelijk van de gekozen dikte. Een XL-liner heeft vaak een 2e behandeling maar zeer zelden een 3e behandeling nodig.

Je hebt bij de permanente liptattoo eigenlijk altijd een nabehandeling nodig. De liptattoo wordt erg donker gezet, omdat de mond geen huid is maar spierweefsel geneest deze anders dan de wenkbrauwen en eyeliner. Gemiddeld 60 procent van het pigment wordt afgestoten tijdens het helen. 

De genezing is bij jongere personen iets korter dan wanneer u iets ouder bent.
Ook is de kleurintensiteit wanneer je jonger bent vaak sneller teruggelopen dan wanneer je wat ouder zou zijn. Dit heeft te maken met de celdeling van de huid die in de jongere jaren sneller is. Zon en scrubben heeft hier ook een groot effect op!

 

4 Weken na het loslaten van de korstjes is de kleur van het pigment realistisch om te zien. 
Het proces waarin dit gebeurt is per persoon verschillend, afhankelijk van onder andere of u bloedt tijdens de behandeling, veel in de zon bent en of u medicijnen gebruikt. Maar tevens ook afhankelijk van de gezondheid, celdeling en hoe secuur u bent met de verzorging van de huid. Veel scrubben zal het pigment bijvoorbeeld eerder doen vervagen.

Geadviseerd wordt om na 8 weken - binnen 6 maanden het pigment nogmaals te laten verfraaien. Het eerder bijwerken van het pigment kan als gevolg hebben dat er littekenweefsel ontstaat. Daarnaast mag de huid maximaal 3x in 1 jaar behandeld worden!
Vaak heeft u na deze behandeling gemiddeld 10 maanden tot 1 1/2 jaar plezier van uw wenkbrauwen. De eyeliner zal wanneer deze goed zit echter pas na vele jaren bijgewerkt moeten worden omdat hier tattoo inkt voor wordt gebruikt en de kleurterugloop nooit volledig zal zijn. Ook zult u bij de eyeliner zien dat een zwarte eyeliner blauwgrijs wordt, dat groen/lichtgroen wordt, blauw wordt lichtblauw en wit verdwijnt. 

Na de genezing begint ook direct het proces waarbij het pigment in kleur terugloopt.
Net als bij haren verven zie je ook bij permanent make-up dat de huidige kleur zal gaan vervagen. Wanneer er gekozen wordt voor een bruin pigment heb je de keuze uit 2 verschillende terugkleurprocessen. Bruin met basis asgrijs óf bruin met basis oranje/rood. Dat betekent dat de kleurterugloop as óf oranje/rood geschiedt. 
Kiest u voor een blond pigment dan is de kleurterugloop standaard asgrijs. 
Wanneer u in dat geval liever een warmere kleurterugloop heeft met basis rood pigment, dan kan ik het pigment met een warmere tint mengen. Het donkerste pigment is standaard met een asgrijze kleurterugloop, evenals de kleur asblond. Deze kleuren worden niet met een warme tint gemengd. Voor het bijwerken geldt tevens ook hoe lichter de gekozen en gepigmenteerde kleur is, hoe eerder het pigment bijgewerkt dient te worden. Hoe donkerder de kleur hoe langer het plezier hiervan is.