Afbeelding invoegen


 
 Permanent make-up wenkbrauw technieken

Zo dadelijk geef ik u uitleg over de verschillende technieken die er zijn om de wenkbrauwen te voorzien van Permanent make-up. Voordat u begint met lezen is er echter een belangrijk onderwerp waar de consument normaliter niet voor wordt gewaarschuwd. Ik vind het belangrijk u hiervan op de hoogte te stellen, zodat u dit kunt meenemen in uw overweging om Permanent make-up wenkbrauwen te laten zetten. 

Over het zetten van de eyeliners kan ik korter zijn:
het vervaagt in de loop der jaren wel; echter, ze gaan nooit meer weg.


Alle technieken voor het zetten van de wenkbrauwen hebben te maken met een proces waarbij kleur vervaagt. Hoe lichter het pigment, hoe sneller deze vervaagt. De houdbaarheid van de kleur in de huid heeft tevens te maken met de gezondheid van de klant en de leeftijd van de huid. Hoe jonger en gezonder de klant is, hoe sneller een pigment verdwijnt door de gezonde en snelle celdeling van de huid.  Echter, er bestaat een kans dat het pigment nooit meer helemaal uit de huid verdwijnt. Een permanent make-up pigment wordt net als een tatoeage met een naald in de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat er een wondje. Dit wondje kan littekenweefsel tot gevolg hebben.  

Ieder pigment heeft een basiskleur. Warm bruin heeft een basis van oranje/geel. Ook zijn er pigmenten die grauw van kleur worden. Is er tijdens de behandeling veel bloed ontstaan, dan kan een pigment tevens grauw uitpakken. Wanneer een pigment vervaagt, komt deze basiskleur in beeld. Regelmatig bijwerken is hiervoor de oplossing.
Wilt u de permanent make-up niet meer bijwerken, dan dient u rekening te houden met de basiskleur van het pigment. Deze zal namelijk langere tijd in de huid aanwezig blijven of wellicht nooit meer helemaal verdwijnen.
Permanent make-up is een prachtige oplossing voor vele wenkbrauwwensen. Echter, ik vind het zeer belangrijk dat de consument een weloverwogen beslissing maakt en daarbij goed op de hoogte is van de voor- en nadelen.

(Film uitleg hoe worden de verschillende technieken aangebracht)


 

 

Dot-Art Eyebrow © 

Wat is de Dot-Art techniek?
Microscopische kleine puntjes welke samen een schaduw vormen.
Het effect heeft heel veel weg van het super zacht aanbrengen van een wenkbrauwpotloodje.


Voor wie is Dot-Art geschikt?
Dot-Art is uitermate geschikt voor de oudere / dunnere en gevoelige huid.
Daar waar alle andere bestaande technieken niet meer mogelijk zijn, biedt Dot-Art de uitkomst!
Maar ook voor de licht- tot asblonde types die PMU overwegen, maar een niet te harde uitstraling willen hebben, is Dot-Art een uitkomst. Ook is deze techniek regelmatig gebruikt bij een recoverbehandeling. Oftewel een Permanent make-up behandeling aanpassen wanneer dit elders verkeerd is aangebracht, of wanneer de oude Permanent make-up ongelijk is of vreemd van kleur
. Wel moet het pigment dat nog aanwezig is licht van kleur zijn, wil het met de Dot-Art techniek zeer natuurlijk aangepast worden.

Hoe lang blijft Dot-Art zitten?
De houdbaarheid van de kleur is gelijkwaardig aan de Powderbrow/Ombrebrow techniek. 
Na een 1e behandeling adviseer ik een vervolgafspraak na 3 maanden en binnen 6 maanden te maken. Na deze afspraak is de houdbaarheid van de kleur gemiddeld 10 maanden tot 2 jaar. De houdbaarheid van de kleur is tevens afhankelijk van de kleurintentie van het gekozen pigment en het genezingsproces na de behandeling. Echter, is gebleken dat de Dot-Art techniek een van de weinige technieken is die al na 1x bij 8 van de 10 klanten goed is. Hierdoor is de kans op bijwerken binnen 6 maanden zeer nihil.

Wat je verder nog moet weten?
Waar alle andere technieken de oudere en dunne huid teveel beschadigen is Dot-Art enorm geschikt en minimaal belastend waardoor deze techniek op haast iedere huid toegepast kan worden! De korstvorming is nihil en de kans op een bloeduitstorting is minimaal aanwezig.
Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Dot-Art Eyebrow techniek zijn vele dames u voor gegaan. Dames tot 93 jaar verlieten de praktijk met prachtige wenkbrauwen! Nieuwsgierig geworden?
 
Doordat ik de ontwikkelaar ben van deze nieuwe techniek zijn er geen filmpjes online te vinden om de auteursrechten te beschermen.
 
  Afbeelding invoegen 


 

 


 
Ombré/Powderbrow

Wat is de Ombré/Powderbrow techniek?
Deze techniek heeft een stevigere aanzet op de staart van de wenkbrauw en een zacht verloop naar het neusbeen toe. Hierdoor krijg je een zeer mooi en natuurlijk verloop in de wenkbrauw.

Voor wie is het geschikt?
Deze techniek is zeer geschikt voor de jongere en stevige huid. Ook is het effect heel mooi in een bestaande wenkbrauw! Zo maak je de wenkbrauw voller en eventuele epileerschade of littekentjes zijn niet meer te zien. Het modelleren van de bestaande haartjes is voortaan extra makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is de lijn van je PMU aanhouden en je wenkbrauw is oogverblindend mooi.

Hoe lang blijft de Ombré/Powderbrow zitten? 
Na een 1e behandeling adviseer ik een vervolgafspraak na 3 maanden en binnen 6 maanden te maken. Na deze afspraak is de houdbaarheid van de kleur gemiddeld 10 maanden tot 2 jaar. De houdbaarheid van deze kleur is tevens afhankelijk van de kleurintentie van het gekozen pigment en het genezingsproces na de behandeling. 

Wat moet ik verder nog weten?
Het woord Ombré betekent in het Italiaans 'schaduw'. In het Engels betekent dezelfde techniek 'Powderbrow' techniek. In het Nederlands hebben we echter wel een verschil tussen beide technieken. Het verschil tussen de Ombré- en Powderbrow techniek is dat de Ombré iets donkerder wordt aangebracht met een duidelijke kleurverloop van de staart naar het neusbeen. De Powderbrow heeft een zachtere terugloop van de staart naar het neusbeen. Verder is deze behandeling identiek en wordt het aangebracht met een schaduwnaald. De Ombré/Powderbrow wordt afgeraden wanneer de huid te gevoelig is en haar elasticiteit verliest. Kies in dat geval voor de Dot-Art techniek. 


3D Hairstrokes (microblading)

Wat is de 3D Hairstrokes (microblade) techniek?
Hairstrokes zijn ultrafijne krasjes die in de natuurlijke haargroeirichting worden aangebracht. Het resultaat geeft een 3D effect van de natuurlijke wenkbrauwen.

Voor wie is het geschikt?
Alleen een dikkere huid met sterk bindweefsel is geschikt voor deze techniek.
Met betrekking tot de haarkleur wordt het afgeraden om deze techniek op blonde tot askleurige types toe te passen. Het resultaat is nihil na de genezing. Daarnaast kunnen askleurige strokes zeer grauw uitslaan. Bij lichtbruin haar tot zeer donker haar is deze techniek mooi om te zien.

Hoe lang blijft de 3d Hairstrokes (microblade) techniek zitten?
De scherpte van de krasjes zijn gemiddeld 10 maanden tot 1 ½ jaar te zien. 
Na een 1e behandeling adviseer ik een vervolgafspraak na 3 maanden en binnen 6 maanden te maken. Bij de genezing van de Hairstrokes bestaat er sneller een kans op schade waardoor er soms een 2e bijwerkbehandeling nodig is. Na een goed genezingsproces is de houdbaarheid van de kleur gemiddeld 10 maanden tot 1 1/2 jaar. De houdbaarheid van de kleur is tevens afhankelijk van de kleurintentie van het gekozen pigment en het genezingsproces na de behandeling.

Wat moet ik verder nog weten?
Doordat deze techniek bestaat uit vele losse krasjes is de kans op pigmentschade tijdens de genezing groter dan bij alle andere permanent make-up technieken. Na enkele bijwerk behandelingen is er een grote kans dat het eens zo scherpe resultaat niet meer is wat het ooit was. Doordat de Hairstrokes in de huid uit elkaar gedrukt kunnen gaan worden door het collageenvocht, kan het effect uiteindelijk meer gaan lijken op de Powderbrow techniek.

 
 

 
 (Foto 1 het genezingsproces, foto 2 het resultaat na de genezing)
 
 

Invultechniek 

Wat is de invultechniek?
De invultechniek is een van de eerste technieken in de wereld van Permanent make-up.
Toch is het niet meer helemaal vergelijkbaar met vroeger, want de pigmenten zijn sterk verbeterd waardoor deze techniek nog steeds mooi is om te zien. De wenkbrauwen worden in zijn totaliteit ingekleurd waardoor er een steviger effect ontstaat. Voor diegene die de wenkbrauwen stevig tekenen is deze techniek perfect!

Voor wie is het geschikt?
Deze techniek is in principe voor ieder huid type geschikt. 
De naaldkeuze kan worden aangepast naar de elasticiteit van de huid waardoor je met deze techniek alles aankunt.
Ook wordt deze techniek regelmatig gebruikt bij een recoverbehandeling. Dit wil zeggen: een Permanent make-up behandeling aanpassen wanneer dit elders verkeerd is aangebracht. Regelmatig zie ik blauw gekleurde wenkbrauwen en sterk rood gekleurde wenkbrauwen voorbij komen. Wanneer het pigment in dit geval zeer sterk aanwezig is in de huid, kan deze techniek de oplossing bieden om het er nog oogbaar uit te laten zien. Deze techniek heeft echter nooit mijn 1e keuze wanneer ik een nieuwe klant in mijn stoel heb. Ik raad in dit geval de Ombré techniek aan. Mocht die techniek niet bevallen is het tijdens de bijwerkbehandeling mogelijk over te stappen op de invultechniek.

Wat moet ik verder nog weten?

De invultechniek is de sterkste techniek. 
Wanneer je deze techniek heb laten zetten, is er geen stap terug. Alleen wanneer iemand een weloverwogen reden tot besluit heeft, raad ik deze techniek aan. Ik begin liever 1 stap lichter. De Ombré techniek is de voorganger van de invultechniek. Mocht dit na de genezing niet naar wens zijn dan is de overstap naar invul geen probleem. Deze techniek blijft gemiddeld 1 tot 2 jaar duidelijk zichtbaar.