Afbeelding invoegen
  Hygiëne en veiligheid

In Nederland is in 2006 een nieuwe wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne. Dit blijkt uit een certificaat dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn. Het certificaat bewijst dat de salon aan de eisen voldoet. Controle hierop geschiedt door de Keuringsdienst van Waren die ook monsters gaat nemen van pigmenten en andere materialen waarmee gewerkt wordt. Deze wet is van kracht sinds 2007.

De veiligheid van pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. De Landelijke Vereniging voor Hygiëne en Veiligheid (LVHV) en de Gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) houden zich met de controle op het veilig aanbrengen van permanente make-up bezig.

Hygiënemodule

In Nederland moet een PMU specialist met apparatuur werken waar een hygiënemodule in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naaldkapje waar het pigment in opgezogen wordt. Het hygiëne aspect zit in het feit dat er een rubbertje geplaatst is bij de overgang naar de bevestiging met de pen. Het voordeel hiervan is, is dat het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt besmetting van de ene cliënt naar de andere voorkomen. Bij iedere behandeling behoort dan wel een nieuwe, steriele naald/module gebruikt te worden.

Deskundigheid

Er bestaat een officieel diploma voor het aanbrengen van permanente make-up via de brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten de ANBOS en het NSGP.
Ook zijn er eigen diploma's van opleidingsinstellingen.
Bij de GGD kan worden geïnformeerd welke salons een vergunning hebben volgens de LCHV code. Dit is een vergunning die elke twee jaar opnieuw aangevraagd dient te worden.
 
Onze salon voldoet aan alle eisen.
U vindt onze salon op de website van het GGD: www.veiligpmu.nl

Download hier het formulier welke u voor de behandeling dient in te vullen Formulier