Het genezingsproces

Doordat PMU zeer oppervlakkig wordt gepigmenteerd vervaagt het na verloop van tijd.
Dit komt doordat de bovenste laag van de huid zich constant vernieuwd.

5 tot 10 dagen na de behandeling wordt de pigmentatie lichter van kleur, 'de korstjes laten los'.
Sommige mensen hebben amper kleur afstoot, bij andere is dit meer dan 50% van de gekozen kleur.

Dit kan te maken hebben met aanleg, een dunne huid, veel roken en alcohol- of medicijngebruik verkeerde nazorg.
Ook wanneer de huid veel bloed tijdens de behandeling, pakt het pigment minder goed.

Bij het zetten van wenkbrauwen is het resultaat bij 4 op de 10
 behandelingen van de behandelingen in 1x goed en d.w.z. dan 6 van de 10 behandelingen een 2e behandeling nodig om de puntjes op de ' i ' te zetten, zeer zelden gebeurd het dat er een 3e behandeling nodig is om de kleur optimaal te maken.

Het zetten van een eyeliner gebeurd met vaste pigmenten. Het bijwerken ligt hierbij gemiddeld op 2 van de 10 klanten. Dit is vaak afhankelijk van de gekozen dikte. Een XL-liner heeft vaak een 2e behandeling en zeer zelden een 3ebehandeling nodig.

De genezing is bij jongere personen iets korten dan wanneer u iets ouder bent.
Ook is de kleur intensiteit wanneer je jonger bent vaak sneller teruggelopen dan wanneer je wat ouder zou zijn, dit heeft te maken met de celdeling van de huid die in de jongerenjaren sneller is. Zon en scrubben heeft hier ook een groot effect op!

4 weken na het loslaten van de korstjes is de kleur van het pigment realistisch om te zien. 
Het proces waarin dit gebeurd is per persoon verschillend, afhankelijk van o.a. of u bloed tijdens de behandeling, veel in de zon zit, medicijnen gebruik maar ook afhankelijk van de gezondheid, celdeling en hoe secuur u bent met de verzorging van de huid. Veel scrubben bijvoorbeeld zal het pigment eerder doen vervagen.

Geadviseerd wordt om na 8 weken - binnen 6 maanden het pigment nogmaals te laten verfraaien. Het eerder bijwerken van het pigment kan als gevolg hebben dat er littekenweefsel ontstaat. Daarnaast mag de huid max. 3x in 1 jaar behandeld worden!
Vaak heeft u na deze behandeling gemiddeld 10 maanden tot 1 1/2 jaar plezier van uw wenkbrauwen! De eyeliner zal wanneer deze goed zit echter pas na vele jaren bijgewerkt moeten worden omdat hier tattoo inkt voor wordt gebruikt en de kleur terugloop nooit volledig zal zijn. Ook zult u bij de eyeliner zien dat een zwarte eyeliner blauw grijs wordt, groen word licht groen, blauw word licht blauw, wit verdwijnt. 

Na de genezing begint ook direct het proces waarbij het pigment in kleur terugloopt.
Net als bij haren verven zie je ook bij permanent make-up dat de huidige kleur zal gaan vervagen. Wanneer er gekozen wordt voor een bruin pigment heb je de keuze uit 2 verschillende terug kleur processen. Bruin met basis as grijs óf bruin met basis oranje - rood. Dat betekend dat de kleur terugloop as óf oranje – rood geschiedt. 
Kiest u voor een blond pigment dan is de kleur terugloop standaard as grijs. 
Wanneer u in dat geval liever een warmere kleur terugloop heeft met basis rood pigment dan kan ik het pigment met een warmere tint mengen. Het donkerste pigment is standaard met een as grijze kleur terugloop, evenals de kleur as blond. Deze kleuren worden niet met een warme tint gemengd. Voor het bijwerken geldt tevens ook hoe lichter de gekozen en gepigmenteerde kleur is hoe eerder het pigment bijgewerkt dient te worden. Hoe donkerder de kleur hoe langer het plezier hiervan is.