Permanent make-up wenkbrauw technieken,
Hieronder geef ik uitleg over de verschillende technieken die er zijn om de wenkbrauwen te voorzien van Permanent make-up.
Voordat u begint met lezen is er echter een belangrijk onderwerp waar de consument niet voor wordt gewaarschuwd.

Alle technieken hebben te maken met een vervaag proces. 
Hoe lichter je het pigment heb, hoe sneller deze vervaagd.
De houdbaarheid van de kleur in de huid heeft tevens te maken met de gezondheid van de klant en de leeftijd van de huid. 
Hoe jonger en gezonder de klant is hoe sneller een pigment verdwijnt door de gezonde en snelle celdeling van de huid.  
Echter bestaat er een kans dat het pigment nooit meer helemaal uit de huid verdwijnt. 
Een permanent make-up pigment wordt net als een tatoeage met een naald in de huid aangebracht. 
Hierdoor ontstaat er een wondje. Dit wondje kan littekenweefsel tot gevolg hebben.  
Elk pigment heeft een basis kleur. Warm bruin heeft een basis oranje / geel. Ook zijn er pigmenten welke grauw van kleur worden.
Is er tijdens de behandeling veel bloed ontstaan dan kan een pigment tevens grauw uitpakken. Wanneer een pigment vervaagd komt deze basis kleur in beeld. 
Regelmatig bijwerken is hiervoor de oplossing. Wilt u de permanent make-up niet meer bijwerken dan dient u rekening te houden met de basis kleur van het pigment 
welke langere tijd in de huid aanwezig zal blijven, tot wellicht nooit meer helemaal verdwijnt. Permanent make-up is een prachtige oplossing voor vele wenkbrauw wensen. 
Echter vind ik het zeer belangrijk dat de consument een weloverwogen beslissing maakt en daarbij goed op de hoogte is van de voor en nadelen.

 

Dotwork eyebrow

Wat is de Dotwork techniek?
Microscopische kleine puntjes welke samen een schaduw vormen.
Het effect heeft heel veel weg van het super zacht aanbrengen van een wenkbrauwpotloodje.

Voor wie is Dotwork geschikt?

Dotwork is uitermate geschikt voor de oudere / dunnere en gevoelige huid.
Waar alle andere bestaande technieken niet meer mogelijk zijn bied Dotwork de uitkomst!
Maar ook voor de lichtblonde / asblonde types welke PMU overwegen, maar een niet te harde uitstraling willen hebben is Dotwork een uitkomst.
Ook is deze techniek regelmatig gebruikt bij een recover behandeling, d.w.z. een Permanent make-up behandeling aanpassen wanneer dit elders verkeerd is aangebracht. Of wanneer de oude Permanent make-up ongelijk is of vreemd van kleur is. Wel moet het pigment wat er nog zit licht van kleur zijn, kan het met de Dotwork techniek zeer natuurlijk aangepast worden.

Hoe lang blijft Dotwork zitten?
De houdbaarheid van de kleur is gelijkwaardig aan de Powderbrow / Ombrebrow techniek. 
Na een 1e behandeling adviseer ik een vervolgafspraak na 3 maanden en binnen 6 maanden te maken. Na deze afspraak is de houdbaarheid van de kleur gemiddeld 10 maanden tot 2 jaar. De houdbaarheid van de kleur is tevens afhankelijk van de kleur intentie van het gekozen pigment en het genezingsproces na de behandeling.

Wat je verder nog moet weten,
Al enige tijd ben ik bezig een nieuwe techniek te ontwikkelen om juist de oudere dames en de dames met een zeer gevoelige huid te kunnen voorzien van prachtige wenkbrauwen. Waar alle andere technieken de oudere en dunne huid teveel beschadigen is Dotwork enorm geschikt. 
De korstvorming is nihil en de kans op een bloeduitstorting is minimaal aanwezig.
Tijdens de ontwikkeling van de Dotwork eyebrow zijn vele dames u voor gegaan hadden aangemeld Dames tot 93 jaar verlieten de praktijk met prachtige wenkbrauwen! Nieuwsgierig geworden?
Zie hieronder de film van een van mijn Dotwork behandelingen.
 
   

 (Film + fotocollage)

 

 
(Film + fotocollage)

 
Ombré / Powderbrow

Wat is de Ombré / Powderbrow techniek?
Deze techniek heeft een stevigere aanzet op de staart van de wenkbrauw en een zacht verloop naar het neusbeen toe. Hierdoor krijg je een zeer mooi en natuurlijk verloop in de wenkbrauw.

Voor wie is het geschikt?
Deze techniek is zeer geschikt voor de jongere en stevige huid. Ook is het effect heel mooi in een bestaande wenkbrauw! Zo maak je de bestaande wenkbrauw voller, eventuele epileer schade / littekentjes zijn niet meer te zien! Het modeleren van de bestaande haartjes is voortaan extra makkelijk! Het enigste wat je hoeft te doen is de lijn van je PMU aanhouden en je wenkbrauw is oogverblindend mooi.

Hoe lang blijft de Ombré / Powderbrow zitten? 
De houdbaarheid van de kleur is gelijkwaardig aan de Dotwork techniek. 
Na een 1e behandeling adviseer ik een vervolgafspraak na 3 maanden en binnen 6 maanden te maken. Na deze afspraak is de houdbaarheid van de kleur gemiddeld 10 maanden tot 2 jaar. De houdbaarheid van de kleur is tevens afhankelijk van de kleur intentie van het gekozen pigment en het genezingsproces na de behandeling.

Wat moet ik verder nog weten,

De Ombré / Powderbrow word afgeraden wanneer de huid te gevoelig is en wanneer de huid zijn elasticiteit verliest. Kies in dat geval voor de Dotwork techniek. Het verschil tussen de Ombré en Powderbrow techniek is dat de Ombré iets donkerder word aangebracht met een duidelijke kleur verloop van de staart naar het neusbeen. De Powderbrow heeft een zachtere terugloop van de staart naar het neusbeen. Verder is deze behandeling identiek en wordt het aangebracht met een schaduwnaald.


3D Hairstrokes (microblading)

Wat is de 3D Hairstrokes (microblade) techniek?
Hairstrokes zijn ultra fijne krasjes welke in de natuurlijke haargroei richting worden aangebracht. Het resultaat geeft een 3d effect van de natuurlijke wenkbrauwen.

Voor wie is het geschikt?
Alleen de sterke elastische huid is geschikt voor deze techniek. Mbt de haarkleur word het afgeraden om op blonde / askleurige types deze techniek toe te passen. Het resultaat is nihil na de genezing. Daarnaast kunnen askleurige strokes zeer grauw uitslaan. Bij licht bruin haar tot zeer donker haar is deze techniek mooi om te zien.

Hoe lang blijft de 3d Hairstrokes (microblade) techniek zitten?
De scherpte van de krasjes zijn gemiddeld 10 maanden tot 1 ½ jaar te zien. 
Na een 1e behandeling adviseer ik een vervolgafspraak na 3 maanden en binnen 6 maanden te maken. Bij de genezing van de Hairstrokes bestaat er sneller een kans op schade waardoor er soms een 2e bijwerk behandeling nodig is. Na een goed geneesproces is de houdbaarheid van de kleur gemiddeld 10 maanden tot 1 1/2 jaar. De houdbaarheid van de kleur is tevens afhankelijk van de kleur intentie van het gekozen pigment en het genezingsproces na de behandeling.

Wat moet ik verder nog weten,
Doordat deze techniek bestaat uit vele losse krasjes is de kans op pigment schade tijdens de genezing groter dan bij alle andere permanent make-up technieken. Na enkele bijwerk behandelingen is er een grote kans dat het eens zo scherpe resultaat niet meer is wat het ooit was. Doordat de Hairstrokes in de huid uit elkaar gedrukt kunnen gaan worden door het collageen vocht kan het effect uiteindelijk meer gaan lijken op de Powderbrow techniek.

 
 
( Film + fotocollage)

 
 (Foto 1 het genezingsproces, foto 2 het resultaat na de genezing)
 
 

Invul techniek 

Wat is de invul techniek?
De invul techniek is een van de eerste technieken in de Permanent make-up wereld.
Toch is het niet meer helemaal vergelijkbaar met vroeger, want de pigmenten zijn sterk verbeters waardoor deze techniek nog steeds mooi is om te zien. De wenkbrauwen worden in zijn totaliteit ingekleurd waardoor er een steviger effect ontstaat. Voor diegene die de wenkbrauwen stevig tekenen is deze techniek perfect!

Voor wie is het geschikt?
Deze techniek is in principe voor ieder huid type geschikt. 
De naaldkeuze kan worden aangepast naar de elasticiteit van de huid waardoor je met deze techniek alles aan kunt.
Ook wordt deze techniek regelmatig gebruikt bij een recover behandeling, d.w.z. een Permanent make-up behandeling aanpassen wanneer dit elders verkeerd is aangebracht. Regelmatig zie ik blauw gekleurde wenkbrauwen, sterk rood gekleurde wenkbrauwen voorbij komen. Wanneer het pigment in dit geval zeer sterk aanwezig is in de huid kan deze techniek de oplossing bieden het er nog oog baar uit te laten zien. Deze techniek heeft echter nooit mijn 1e keuze wanneer ik een nieuwe klant in mijn stoel heb. Ik raad in dit geval de Ombré techniek aan. Mocht die techniek niet bevallen is het tijdens de bijwerkbehandeling mogelijk over te stappen op de invul techniek.

Wat moet ik verder nog weten,

De invul techniek is de sterkste techniek. 
Wanneer je deze techniek heb laten zetten is er geen stap terug. Alleen de weloverwogen reden / beslissing raad ik deze techniek aan. Ik begin liever 1 stap lichter. De Ombré techniek is de voorganger van de invul techniek. Mocht dit na de genezing niet naar wens zijn dan is de overstap naar invul geen probleem. Deze techniek blijft gemiddeld 1 tot 2 jaar duidelijk zichtbaar.