Nazorg informatie >>>

Voorzorg informatie,
Houdt u voorafgaand aan de PMU behandeling rekening met het volgende; 
Als u Permanent make-up wilt laten zetten dan is het belangrijk dat u vooraf deze informatie leest.

Tevens ontvangt u voorafgaand aan de behandeling een AVG / GGD formulier waarbij u de vragen naar waarheid dient in te vullen. 
Deze lijst met vragen is opgesteld door het GGD en dient in elke goedgekeurde PMU studio ingevuld te worden. Het GGD is een instelling welke zicht richt op hygiënisch werken. Er wordt niet gekeken naar de kwaliteit van werken. Het NSGP is een vakbond welke zicht richt op de kwaliteit van de PMU specialist. Alle goedgekeurde PMU specialisten dienen zicht jaarlijks bij te scholen om bij deze vakbond aangesloten te blijven. Meer info: www.nsgp.nl

De genezing
Het klink misschien raar maar tranen - water - zweten (door bijv. sporten, de overgang, warm weer) geeft de meeste kans op schade aan het pigment.

Ook zijn de zon (met name het zonnebaden), krabben / pulken aan de korstjes en veel bloeden tijdens de behandeling spelbrekers voor het uiteindelijk resultaat van uw permanent make-up. Teken u de wenkbrauwen zoals u dit gewend bent en verf / epileer de haartjes indien dit nodig is max. 2 dagen voor de behandeling bij uw schoonheidsspecialiste.
Schrubt u de wenkbrauwen 24 uur voor de behandeling zodat de meeste oude huidcellen verwijderd zijn en de huid  extra toegankelijk is voor het pigment. 
Daarnaast mag u 24uur voor de behandeling geen alcohol – aspirine – Ibuprofen óf andere bloed verdunnende middelen gebruiken. Paracetamol is wel toegestaan. Drinkt u ook niet te veel koffie of groene thee. Max. 1 kopje de dag van de behandeling.

We nemen geen risico,
Daarom wordt er bij zwangerschap - chemo - griep afgeraden om PMU te laten zetten.
Uiteraard mag het daarvoor en daarna wel gewoon gezet worden! 

Kunt u PMU in de zomer laten zetten?

Het is geen probleem om PMU in de zomer te laten zetten. Wel is het belangrijk om u vooraf te realiseren dat PMU na het zetten 4 weken niet in de volle zon mag, dwz dat het direct blootstellen van de PMU door in de zon te gaan liggen sterk word afgeraden. 
Het is echter geen probleem om na het zetten van uw PMU heerlijk te wandelen, tuinieren of fietsen.
Wanneer de korstjes van de huid af zijn kunt u deze gewoon insmeren met zonnebrand crème factor 50.

Dus als u niet van plan bent om bruin te bakken, kunt u PMU gewoon laten zetten in de zomer!

Eyeliner - Wenkbrauwen
Het is voor uw PMU eyeliner nadelig wanneer er na het zetten iets gebeurd waardoor u het huilen niet kunt voorkomen.
Tranen zijn zout en zout bijt uit evenals zweet.

Het gebruik van lenzen(vloeistof), oogdruppels en make-up wordt tijdens het genezingsproces van de eyeliner afgeraden!
Draag deze periode indien nodig een bril en laat het gebruik van mascara, oogmake-up, oogverzorgingsproducten achter wegen tot de korstjes na 7 tot 10 dagen zijn verdwenen.
Voorafgaand aan de behandeling gelieve geen oogmake-up te gebruiken.
Wimpers mogen tot 2 dagen voor de behandeling nog geverfd worden.

Zweten - krabben - verbranden door zon - water - zijn grote boosdoeners voor het genezingsproces. Probeert u daarom de eerste 5 tot 10 dagen de gepigmenteerde huid zo veel mogelijk te ontzien van alles wat schade kan geven aan uw PMU

Om de wenkbrauwen goed te verzorgen krijgt u een crème mee naar huis welke na 2 dagen slechts 1x per dag, bij voorkeur voor het slapen gaan gebruikt mag worden. Deze dient u 4 weken zeer dun aan te brengen op de huid van uw wenkbrauw.
De huid van de ogen mag niet ingevet worden.

Kleur en resultaat
Bij een normaal genezingsproces heeft u minimaal 5 tot maximaal 10 dagen korstjes na de behandeling.
Wanneer de korstjes net van de huid zijn losgelaten ziet de huid roze / vaal en de kleur van het pigment is vaak nog erg licht.
Bij schade aan het pigment is er op sommige stukjes soms niets meer te zien, maar wanneer u van dichtbij kijkt en het pigment nog licht in de huid aanwezig is rest er alleen nog geduld.
4 weken na het loslaten van de korstjes is de kleur pas goed te zien zoals deze langere tijd zal blijven. Het bijwerken van eventuele schade mag na 8 tot 12 weken. Het eerder pigmenteren van de huid kan littekenweefsel tot gevolg hebben. 

Zie PMU zetten als het schilderen van uw houtwerk
De 1e pigmentlaag moet u zien als de grondverf laag.
Grondverf dient afgelakt te worden om hier de juiste kleur van te maken.
Wilt u de kleur licht behouden dan vind u soms de grondverf of de 1e laklaag al prachtig van kleur.
Wilt u de kleur donker hebben dan dient u deze soms tot 2x af te lakken.

Medicatie gebruik
Over het algemeen kan haast iedereen zonder problemen PMU laten zetten.
In sommige gevallen dient u voorafgaand aan de behandeling rekening te houden met een aantal medicijnen waarbij gebleken is dat deze het effect van de PMU eyeliner - wenkbrauwen negatief zouden kunnen beïnvloeden.


- Aspirine (bloed verdunnend)
- Ibuprofen (bloed verdunnend)
- Schildklier medicatie
- Insuline * diabetes
- Bloed verdunnende medicatie
- Ontstekingsremmende medicatie (antibiotica - prednison) 


Wanneer u insuline gebruikt en diabetes patiënt bent dient u voorafgaand aan de behandeling en toestemmingsformulier te vragen bij uw huisarts.
Dit hoeft niet meer te zijn dan een memo blaadje met zijn/haar goedkeuring om de behandeling uit te voeren. 
Uiteraard dient de naam + praktijknaam ook vermeld te zijn op dit formulier. 

Verdoving,
Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met een verzachtende vloeistof welke over de huid wordt gesmeerd tijdens de behandeling.
Het voor verdoven van wenkbrauwen heeft echter geen zin. Het voortekenen en opmeten van de juiste vorm neemt dusdanig veel tijd in beslag dat de verdoving reeds is uitgewerkt.
Het voor verdoven van de eyeliner kan echter wel. Gebruik hiervoor Elma of Lidoquine.
Deze producten mogen alleen voorgeschreven worden door een huisarts. Het product dient 2 uur voor de behandeling aangebracht te worden en vervolgens 30 minuten voor de behandeling nogmaals. Lees voor gebruik de bijsluiter. 
Ook kunt u 2 uur voor de behandeling uit voorzorg 2 paracetamol tabletjes innemen.