Nazorg informatie >>>

Voorzorg informatie,
Houdt u voorafgaand aan de PMU behandeling rekening met het volgende; 
Als u Permanent make-up wilt laten zetten dan is het belangrijk dat u vooraf deze informatie leest.
Tevens ontvangt u voorafgaand aan de behandeling een AVG / GGD formulier waarbij u de vragen naar waarheid dient in te vullen. 

Het klink misschien raar maar tranen - water - zweten (door bijv. sporten, de overgang, warm weer) geeft de meeste kans op schade aan het pigment.
Ook zijn de zon, krabben / pulken aan de korstjes en veel bloeden tijdens de behandeling spelbrekers voor het uiteindelijk resultaat van uw permanent make-up. Teken u de wenkbrauwen zoal u dit gewend bent en verf / epileer de haartjes indien dit nodig is max. 2 dagen voor de behandeling bij uw schoonheidsspecialiste.
Schrubt u de wenkbrauwen 24 uur voor de behandeling om de meeste oude huidcellen te verwijderen en de huid  extra toelaatbaar te maken voor het pigment.
Daarnaast mag u 24uur voor de behandeling geen alcohol – Aspirine – Ibuprofen of andere bloed verdunnende middelen gebruiken. Paracetamol mag wel. Drinkt u ook niet te veel koffie of groene thee. Max. 1 kopje de dag van de behandeling.

We nemen geen risico,
Daarom wordt er bij zwangerschap - chemo - griep afgeraden om PMU te laten zetten.
Uiteraard mag het daarvoor en daarna wel gewoon gezet worden! 

Kunt u PMU in de zomer laten zetten?

Het is geen probleem om PMU in de zomer te laten zetten. Wel is het belangrijk om u vooraf te realiseren dat PMU na het zetten 4 weken niet in de volle zon mag.
Het is echter geen probleem om na het zetten van uw PMU heerlijk te wandelen, tuinieren of fietsen. Wanneer de korstjes van de huid af zijn kunt u deze gewoon insmeren met zonnebrand crème factor 50.
Dus wanneer u niet naar het strand gaat om bruin te bakken, kunt u PMU gewoon laten zetten in de zomer!

Eyeliner - Wenkbrauwen
Het is voor uw PMU eyeliner nadelig wanneer er na het zetten iets gebeurd waardoor u het huilen niet kunt voorkomen.
Tranen zijn zout en zout bijt uit evenals zweet.

Het gebruik van lenzen(vloeistof), oogdruppels en make-up wordt tijdens het genezingsproces van de eyeliner afgeraden! Draag deze periode indien nodig een bril en laat het gebruik van mascara, oogmake-up, oogverzorgingsproducten achter wegen tot de korstjes na 7 tot 10 dagen zijn verdwenen.
Voorafgaand aan de behandeling gelieve geen oogmake-up te gebruiken. Wimpers mogen tot 2 dagen voor de behandeling nog geverfd worden.

Zweten - krabben - verbranden door zon - water - zijn grote boosdoeners voor het genezingsproces. Probeert u daarom de eerste 5 tot 10 dagen de gepigmenteerde huid zo veel mogelijk te ontzien van alles wat schade kan geven aan uw PMU

Om de wenkbrauwen goed te verzorgen krijgt u een crème mee naar huis welke na 2 dagen slechts 1x per dag, bij voorkeur voor het slapen gaan gebruikt mag worden. Deze dient u 4 weken zeer dun aan te brengen op de wenkbrauw huid. De huid van de ogen mag niet ingevet worden! 4 weken na het loslaten van de korstjes is de kleur te zien zoals deze langere tijd zal blijven. Het bijwerken van eventuele schade mag na 8 weken. De beste periode is tussen de 8 en 12 weken. Het eerder pigmenteren van de huid kan littekenweefsel tot gevolg hebben. 

Medicatie gebruik
Over het algemeen kan haast iedereen zonder problemen PMU laten zetten.
In sommige gevallen dient u voorafgaand aan de behandeling rekening te houden met een aantal medicijnen waarbij gebleken is dat deze het effect van de PMU eyeliner - wenkbrauwen negatief zouden kunnen beïnvloeden.


- Aspirine (bloed verdunnend)
- Ibuprofen (bloed verdunnend)
- Schildklier medicatie
- Insuline * diabetes
- Bloed verdunnende medicatie
- Ontstekingsremmende medicatie (antibiotica - prednison) 


Wanneer u insuline gebruikt en diabetes patiënt bent dient u voorafgaand aan de behandeling en toestemmingsformulier te vragen bij uw huisarts.
Dit hoeft niet meer te zijn dan een memo blaadje met zijn/haar goedkeuring om de behandeling uit te voeren. 
Uiteraard dient de naam + praktijknaam ook vermeld te zijn op dit formulier. 

Verdoving,
Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met een verzachtende vloeistof welke over de huid wordt gesmeerd tijdens de behandeling.
Het voor verdoven van wenkbrauwen heeft echter geen zin. Het voortekenen en opmeten van de juiste vorm neemt dusdanig veel tijd in beslag dat de verdoving is uitgewerkt 
voordat de behandeling van start zal gaan. Het voor verdoven van de eyeliner kan echter wel! Gebruik hiervoor Elma of Lidoquine.
Deze producten mogen alleen voorgeschreven worden door een huisarts. Het product dient 2uur voor de behandeling aangebracht te worden en vervolgens 30 minuten voor de behandeling nogmaals. Lees voor gebruik de bijsluiter.